Jesteś miłośnikiem Włoch? Co powiesz na to, aby przenieść się choć na chwilę do malowniczej Italii za sprawą pysznego włoskiego jedzenia. O tym, jak przyrządzić smakowite risotto opowie Marco Ghia, szef kuchni warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool.
Warsztaty mają charakter bezpłatny i odbędą się w najbliższy piątek 20 listopada o godz. 15.00 w formie online. To doskonała okazja, aby nauczyć się przyrządzania jednej z najbardziej popularnych potraw kuchni włoskiej. Istnieje wiele różnych przepisów na risotto, w którym kluczowe są odpowiednia odmiana ryżu oraz dobór składników. Tym razem uczestnicy będą mogli poznać tajniki robienia risotto w jesiennej odsłonie z wykorzystaniem dyni oraz sera Gorgonzola.
Aby wziąć udział w warsztatach warto wcześniej zaopatrzyć się we wszystkie potrzebne składniki oraz akcesoria do gotowania, których szczegółowa lista dostępna jest na stronie wydarzenia: https://www.facebook.com/events/699166130996830 W czasie zajęć będzie możliwość zadawania pytań i uzyskania odpowiedzi na wiele interesujących nas kulinarnych kwestii.