Chciałbyś bardziej racjonalnie wykorzystywać produkty, które zalegają Ci w lodówce? Weź udział w zajęciach online i dowiedz się, jak nie marnować na co dzień jedzenia .
Warsztaty odbędą się we wtorek 20 kwietnia w godzinach 17:00 – 19:00 na platformie MS Teams. Spotkanie organizowane jest w ramach proekologicznego cyklu zajęć w związku z nadchodzącym Światowym Dniem Ziemi. Poprowadzi je Sylwia Majcher, znana dziennikarka, blogerka oraz autorka książek poświęconych tematyce zero waste.
Prowadząca spotkanie opowie o tym, jak duże znaczenie dla naszej planety mają nasze codzienne nawyki i wybory żywieniowe. Postara się pokazać, jak zasady zero waste można z powodzeniem wprowadzić do swojego życia. Uczestnicy warsztatów będą mogli również poznać wiele kreatywnych przepisów i pomysłów na lepsze wykorzystywanie zapasów żywnościowych. Organizatorem wydarzenia jest Dolnośląska Biblioteka Publiczna im. Tadeusza Mikulskiego we Wrocławiu.
Fot. Karolina Grabowska/Pexels