GOTOWANIEUMIEJĘTNOŚCI

„Z ziemi na talerz, czyli o jakości posiłków” – webinarium online

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis
„Z ziemi na talerz, czyli o jakości posiłków” – webinarium online

Jak odżywiać się bardziej świadomie, zgodnie z ideą slow food? Dyskusja online o podejściu do kwestii odżywiania w dobie pandemii już w najbliższy wtorek.

Zamknięcie restauracji związane z epidemią koronawirusa sprawiło, że wiele osób coraz częściej decyduje się na samodzielne przygotowywanie posiłków w swoim domu. Czy jednak przykładamy dużą wagę do tego, co trafia na nasze talerze? Wtorkowa dyskusja ma być próbą odpowiedzi na to pytanie. Uczestnicy będą rozmawiać o tym, czy i w jaki sposób zmienił się nasz stosunek do gotowania w czasie pandemii, czy zwracamy uwagę na jakość, pochodzenie oraz wartości odżywcze produktów, po które sięgamy na co dzień. To także dobra okazja, aby wspólnie zastanowić się jak zwiększać świadomość dotyczącą zdrowego odżywiania w duchu slow food. Spotkanie rozpocznie się 16 marca w formie online na platformie Zoom o godz. 18.00 i obowiązują na nie wcześniejsze zapisy. Dyskusja będzie transmitowana również na kanale Facebook Biennale Warszawa.

O prowadzących

Wtorkową dyskusję poprowadzi Weronika Koralewska z Agro-Perma-Lab, projektu edukacyjnego na temat rozwoju agroekologii w Polsce. Ponadto wezmą w niej udział Justyna Orłowska (KOZK), Maria Kurkiewicz (Gospodarstwo Słoneczna25 / Jurajska Kooperatywa Spożywcza) oraz Marek Styczyński z Ośrodka Praktyk Bioregionalnych BIOTOP. Kuratorką cyklu jest Anna Galas-Kosil. Spotkanie organizowane jest w ramach projektu „W kierunku solidarnego żywienia. Warszawa 2030+”.

Fot. Ella Olsson/Pexels

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*