Chciałbyś poeksperymentować w swojej kuchni i sięgnąć po nowe smaki? Instytut Sin Fronteras zaprasza na kulinarne spotkanie online.
Zajęcia rozpoczną się w czwartek 25 lutego o godz. 18.00 w formule live na instagramowym profilu organizatora. To okazja, aby ugotować pyszne potrawy prosto z Hiszpanii i Meksyku.
W czasie warsztatów uczestnicy dowiedzą się, jak przyrządzić dwie potrawy z kuchni hiszpańskiej oraz dwie z meksykańskiej. Pierwsze z nich to Gambas al ajillo prosto ze słonecznej Hiszpanii, której poodstawą są krewetki. Wyróżnia się ostrym smakiem oraz intensywnym aromatem. Drugie danie to hiszpańska klasyka – Chorizo al vino, czyli kiełbasa w duszonym winie. Z kolei miłośnicy meksykańskich smaków poznają sekrety przyrządzania Molletes Caseros oraz pomidorowej sałatki Pico de gallo. Z listą składników niezbędnych do udziału w zajęciach można zapoznać się na stronie wydarzenia.
Fot. atul prajapati/Pixabay