GOTOWANIEUMIEJĘTNOŚCIZRÓB TO SAM

Warsztat kulinarny z Marco Ghia: Malfatti ze szpinakiem, ricottą i Pecorino Romano ChNP

Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis
Warsztat kulinarny z Marco Ghia: Malfatti ze szpinakiem, ricottą i Pecorino Romano ChNP

Kuchnia włoska jest twoją ulubioną? Weź udział w kulinarnych warsztatach z Marco Ghia i sprawdź, jak przyrządzić pyszne malfatti!

Tym razem w ramach Akademii Kulinarnej Whirlpool będzie można dowiedzieć się, jak zrobić malfatti ze szpinakiem, ricottą i serem Pecorino Romano ChNP. Jest to włoski ser dojrzewający, twardy o lekko pikantnym smaku, który uzyskuje się z owczego mleka. Dawniej Pecorino Romano wytwarzali pasterze, obecnie produkuje się go już na większą skalę. W UE tylko sześć odmian tego serca posiada prestiżowy znak CHNP, czyli Chronioną Nazwę Pochodzenia. Jest on przyznawany produktom o znakomitych walorach smakowych i jakościowych, którego proces wytwarzania ma miejsce na określonym obszarze geograficznym.  

Fot. Jacqueline Howell/Pexels

Malfatii z dodatkiem tego sera z pewnością podbije serca wszystkich miłośników włoskich przysmaków. Wspólne gotowanie odbędzie się 19 stycznia w formie online o godz. 15.00 na profilu Facebook organizatora. W czasie warsztatów będzie możliwość zadawania pytań szefowi kuchni. Lista niezbędnych produktów dostępna jest na stronie wydarzenia.

Fot. Louis Hansel @shotsoflouis/Unsplash

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*